Blog "zuurstof masker" Heb jij al eens gevlogen? Op het moment dat het vliegtuig naar de startbaan taxiet geven de stewards en stewardessen een instructie over wat te doen in noodgevallen, 1 daarvan wil ik aanhalen in deze blog omdat ik deze veel gebruik in mijn praktijk in gesprek met mijn cliënten. En omdat hij zo treffend is voor velen deel ik hem hier in deze blog!

In de instructie laat het cabine personeel het zuurstofmasker zien en zeggen daarbij: "mocht de luchtdruk in de cabine wegvallen zullen de zuurstofmaskers naar beneden vallen. BELANGRIJK voor ouders die met kinderen vliegen let erop zet altijd eerst uw eigen masker op alvorens u uw kinderen van het masker voorziet".

En in het dagelijks leven doen veel mensen precies het tegenover gestelde, zij voorzien alles en iedereen om hun heen van zuurstofmaskers maar lijden zelf aan verstikkend zuurstof gebrek! Maar hoe goed kan jij happend naar adem voor de mensen om je heen zorgen??? Hoe goed functioneer jij op je werk, happend naar zuurstof, om het maar vooral iedereen naar zijn of haar zin te maken?  Het is zo belangrijk om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten, goed voor jezelf te zorgen......... want alleen dan kan jij goed voor anderen zorgen! 

Ik vind dit voorbeeld zo helder en treffend en zo super logisch ook eigenlijk...........en toch....... zie ik veel mensen om mij heen  en in mijn praktijk die het "erg benauwd hebben" gebrek aan zuurstof hebben..... Een mooie geheugensteun voor jezelf!

Dus lieve lezers............ zorg op de eerste plaats goed voor jezelf en zet eerst je eigen zuurstof masker op zodat je vervolgens nog beter, vol zuurstof en energie voor je omgeving kan zorgen. 

Veel liefs en liefde Nancy