EMDR = Eye Movement Desensitization and Reprocessing 

EMDR is een behandelmethode die vaak wordt toegepast bij mensen met een traumatische gebeurtenis (PTSS = Post Traumatische Stress Stoornis) maar ook zonder PTSS kan EMDR goed ingezet worden om de emotionele lading van een gebeurtenis of angst waar u als cliënt last van heeft draagbaar te maken.


Tijdens een EMDR-interventie vraag ik de cliënt om terug te gaan naar een traumatische herinnering, waarbij ik wanneer de cliënt de beelden van de gebeurtenis voor zich ziet afleid door middel van oogbewegingen. Deze kunnen bereikt worden doordat ik met mijn vingers zo'n 25 cm voor het gezicht van de cliënt een en weer beweeg waarbij de cliënt mijn vingers volgt met zijn of haar ogen, of met geluiden via een koptelefoon afgewisseld links en rechts, of met tikjes afgewisseld op de linker en rechterknie van de cliënt. 
  

Tijdens de EMDR-sessie gaan de ogen van de cliënt van links naar rechts en terug en deze oogbewegingen werken door in het autonome zenuwstelsel, dit levert vaak nieuwe ideeën en inzichten op. De cliënt is tegelijkertijd bezig met de herinneringen (het verleden) als de oogbewegingen, door middel van de vingers, de koptelefoon of tikjes op de knieën (het heden). Hoe het precies werkt is moeilijk te meten, maar dat het werkt is in diverse onderzoeken bewezen. EMDR staat voor de behandeling van PTSS in de categorie van therapieën met de hoogste effectiviteit.  

Een EMDR-sessie is voor een cliënt hard werken en dus raad ik aan om na een sessie rustig aan te doen. Behalve de logische vermoeidheid, hoort de cliënt na een EMDR-sessie geen lichamelijke klachten te krijgen, is dat wel zo dan kunnen dat invalshoeken zijn voor de volgende sessie. Veel voorkomende klachten zijn: herbeleving ervaring, nare dromen/nachtmerries, slaapproblemen, schaamte/schuld, depressiviteit, piekeren, lichamelijke klachten, slecht zelfbeeld, angst/paniek. Heeft u na het lezen informatie nodig neem gerust contact op via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06- 30165150

 

Kosten voor een sessie: €125,00

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het virtuele maagband programma of een sessie Hypnose, NLP, EMDR , Mbit of Healing. Het aantal benodigde behandelingen gaat altijd in overleg. Klik op Contact en vul je  gegevens in, dan wordt er z.s.m. contact met je opgenomen.

Mocht u een afspraak niet na kunnen komen, kunt u deze tenminste 24 uur van te voren annuleren, daarna ben ik genoodzaakt om het consult in rekening te brengen. Dit omdat ik geen gelegenheid meer heb om met andere cliënten een afspraak te maken.