HYPNO-BIRTHING

 
In mijn werk als kraamverzorgende assisteer ik regelmatig bij bevallingen, daar zie ik ook hoeveel spanning en angst er soms bij kraamvrouwen is en ik hoor dat vaak ook terug in de verhalen tijdens het kraambed.


Angst en spanning heeft echter ook een hele beperkende uitwerking op de ontsluiting – en uitdrijvingsfase. Hoe beter je kan ontspannen hoe makkelijker de ontsluiting kan vorderen en hoe vlotter de uitdrijving verloopt. 

En wat heel belangrijk is hoe beter je kan ontspannen hoe minder pijn je ervaart bij de uitdrijving. Het is namelijk zo dat hoe beter jij kan ontspannen, hoe meer endorfine je lichaam aan maakt en dat is een hormoon dat een natuurlijke pijnstiller die lijkt op morfine en die tegelijkertijd angst remt. 

In mijn werk als hypnotherapeut begeleid ik zwangere vrouwen om zo ontspannen en dus pijnloos mogelijk hun bevalling in te gaan. In 3 sessies (1 in het 2e trimester en 2 in het 3e trimester) tijdens je zwangerschap, leg ik je uit hoe het lichaam werkt als het gaat om angst, ga je contact maken met de kleine in je buik en leer ik je via verschillende oefeningen hoe jij kan ontspannen. Dat ga jij in je zwangerschap oefenen zodat je vol vertrouwen, ontspannen en in rust je bevalling in kan gaan. Uiteraard is je partner tijdens deze sessies ook van harte welkom, het is echter niet verplicht. (Meer sessies zijn uiteraard mogelijk indien dit gewenst is).

Voor meer informatie en prijzen, neem gerust contact met mij op, via e-mail, what’s app  of telefonisch. 

Ik wens jou (en je partner) een hele fijne en voorspoedige zwangerschap.